идеалната рецепта за палачинки е в наследство от майка ми. нейните са толкова вкусни, че спокойно могат да се ядат самостоятелно (без банани, шоколади, мед, сирена и т.н.).
та ето нейната рецепта, която приложих тази сутрин:
> разбивате 4 яйца – първо белтъците на сняг с 1 с.л. захар; после добавяте и жълтъците
> добавяте към сместа прясно мляко (отива около половин литър пълномаслено)
> бяло брашно – добавяйте по една с.л., като непрестанно миксерът бърка сместа
> разтапяте около 200 гр краве масло с 3-4 с.л. олио – добавяте тази мазнина в сместа
> консистенцията – трябва да е гъсто-течна (всеки си свиква в един момент – нито прекалено тежка, нито прекалено рядка)
> максимум загрят котлон и разбира се – плосък тиган за палачинки
Пърженето извърши Калоян – той е майсторът в това.

Поради странни и необясними за мен причини Боряна не хареса палачинките и заложи на обикновени бисквити с кисело мляко. Малко след като изядохме палачинките, гледайки някакъв напълно неангажиращ и глуповат филм по телевизията, заспахме отново за целия следобед. Мисля, че отдавна не съм си почивала така добре.

/снимката не е от нашите палачинки, но изглеждаха подобно/